четвъртък, 24 септември 2015 г.

Уголемяване на устни... с грим

    Тази година много нашумя един грим трик - очертаването на устни извън линия с цел тяхното визуално уголемяване, известно и като един от вариантите на Kylie Jenner Lip Challenge. След като Ким Кардашиан и по-скоро нейния гримьор въведе използването на drag queen техники и в грима при жените, а именно силното контуриране на лицето и това беше едно от нещата, с които всички я свързваха, сега нейната сестра Кайли Дженър стана известна с устните си, които до преди 1-2 години са били съвсем различни по обем. Разбира се дори и нейните гримьори да използват този трик, той не е единственото, което толкова ги е променило, а по-скоро филърите. Но така или иначе, аз изпробвах този начин за уголемяване на устните и ефект наистина има, който е различен при всеки, разбира се. :)
    И така, конкретно за метода:
  1. Като начало аз слагам балсам за устни, за да ги хидратирам, понеже моите са сухи и се напукват.
  2. Слагам коректор върху устните, за да създам нещо като "бяло платно" върху което да направя новите очертания - "да ги изрисувам". :)
  3. С молив започвам да рисувам новите очертания на устните, което се оказва не лесна задача. :) Следвам правилото да изписвам само центъра на устните и най-вече на горната устна. Ако се очертае цялата уста - и центъра, и крайщата, накрая резултата е нещо като уста на клоун, което определено не е целта :D
  4. Тъй като е хубаво да се използват цветове, които да са матови(не отразяват светлината), а аз нямам такова червило, което общо взето не е съвместимо със сухите устни, използвам само молива и запълвам целите устни.
  5. Слагам малко отново от коректора в центъра, за да се създаде визуална илюзия за обем.
  6. За да бъдат очертанията безупречни и да изпъкват повече, минавам с коректора до тях, като така мога и да поправя евентуални грешки.
  7. За финал слагам малко сенки или матов бронзър под долната устна, отново в центъра, малък трик, който също създава илюзията за повече обем.
  8. Има и още една опция за завършек - поставянето на хайлайтър над горната устна, но аз може още не съм го овладяла добре или просто не стои добре при мен, не знам, но устната ми изглежда все едно съм се изпотила. :D Но затова всеки трябва да опита сам за себе си :)

Ето снимка преди и след като доказателство :)


    В началото кoгато гледах клипчета в YouTube ми се струваше много лесно, но се оказа, че всъщност е доста трудно, трябва да се уцели точната форма за даденото лице, за да може устните да изглеждат красиво плътни и обемни, без да е гротескно. Разбира се резултата не е дълготраен като при филърите, но от друга страна това е и плюс, защото грешките са лесно поправими. Тези устни биха били прекрасно допълнение към грима за специален повод, вечерно излизане (не толкова за ежедневен грим). На тези, които решат да опитат - Успех! :)



Използвани продукти:
  • Молив за устни - S.he (марка на DM) - телесен цвят, няма номер
  • Коректор - MAC Studio Finish Concealer - NW15
  • Контур (долна устна) - Essence, I love nude - My favourite tauping 




Няма коментари:

Публикуване на коментар