понеделник, 26 октомври 2015 г.

Грим идеи за Хелоуин

    Винаги съм харесвала, а наскоро започнах и да се интересувам повече от грима в киното, грима, който може тотално да те преобрази. Разбира се това не е грим, който може да се използва в ежедневието и точно затова харесвам Денят на Вси светии или Хелоуин. Тогава всеки се преобразява в свой любим герой - приказен, комиксов или филмов, някакво свръхестествено същество или обикновен човек, известна личност и въобще всичко, което може да измисли фантазията ни. И понеже Halloween 2015 наближава, аз съм подготвила някои грим идеи или трансформации на тази тема. Ще ги напиша на английски, защото някои от тях звучат странно в превод, а и така би било по-лесно ако някой реши да търси още информация, снимки, варианти и вдъхновение свързани с тези трансформации. :) Ето ги и тях:

1. Half skull makeup

    Изключително популярно последните 1-2 години, специално при жените, като възможност да покажат едновременно добрата и лошата си страна, така да се каже :) Грима е подходящ и за мъже, разбира се, но те по принцип са по-склонни към страшни, зловещи костюми и маски. Но при мъжете ефекта не е толкова голям, тъй като едната половина на лицето, най-вероятно, изобщо няма да бъде гримирана, докато за жените това е 2 в 1, могат в един грим да съчетаят едновременно красотата на лицето си в по-естествен вид и зловещата му страна - в случая вида на скелета. 
Тъй като скелета се изобразява само на половината от лицето има 2 варианта то да се раздели  - вертикално (по-популярното) или хоризонтално (може би по-подходящо за мъж, макар за тях да е най-подходящо гримирането на цялото лице, според мен). Разбира се, има различни варианти на самия грим, в Google има адски много снимки, от които може да се черпят идеи и вдъхновение. :)
А ето ги и двата варианта при мен:

За съжаление, когато правих първия грим нямах бяла боя, но в общи линии така изглежда. Линк към клипче с подобен грим: https://www.youtube.com/watch?v=OSIof6YkhXE
 

За втория грим ме вдъхнови ChrisspyMakeup, ето и линк към нейното видео -  https://www.youtube.com/watch?v=npFbx6MtF8c
 

Използвани продукти:
  • Snazaroo - черна и бяла боя/ Магазин "Нещото"(бившия "Ку-ку" магазин) - 10 лв./ бр.
  • Очна линия - каквато имате под ръка, като алтернатива

2. Sugar skull makeup

    Това е другия вариант на грим - череп, но малко по-"меката" му версия. По принцип този грим е вдъхновен от мексиканския "Ден на мъртвите" ("Dia de los muertos"), който се празнува на 1-2 ноември. Той е нещо като нашата Задушница, но по-пищно, по-весело, празнува се по-скоро живота на покойника, а не смъртта. Затова и черепите са "захарни", много цветни, с изрисувани по тях цветя, спирали, сърчица и т.н. Може да си изберете някоя снимка от Интернет като идея. Подобен грим показват и в клипа на Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayers in C: https://www.youtube.com/watch?v=fiore9Z5iUg .
За снимката аз съм използвала само черно и бяло, но вие бихте могли да използвате, много повече цветове и фигури, нещо, което наистина да е по-"весело" и в духа на празника. :) 
 


3. Cat/leopard makeup

    Най-обикновен грим за котка, единствено петната напомнят за леопард. Разбира се би било по-добре, ако се използват повече цветове, но дори и така грима е ефектен за момичетата. Най-важното е да се наблегне на очите, сенките да се издължат в края, би стояло добре, ако се сложат и лещи за по-хищен поглед, но зависи какъв ефект искате да постигнете. :) Отново една хубава очна линия би свършила страхотна работа, тъй като не се рисува голяма част от лицето, смятам, че не е нужна специална боя.



4. Vampy makeup

    Един от най-класическите и популярни гримове/трансформации е вампир, може би покрай многобройните филми на тази тематика, това течение завладя и преобразяването за Хелоуин. Има два варианта за такъв грим - страшен или секси, най-общо казано. Аз за тази снимка съм избрала секси варианта на вампир, макар и не съвсем  завършен. Характерното за този грим са тъмните цветове - черното, тъмно червеното, лилавото, сивото и др. Като в същото време кожата е бледа, а очите са светли (за предпочитане). Моята кожа е естествено много бяла и очите ми са светло сини, но по принцип бих използвала лещи, за да подсиля ефекта и контраста. В случая съм използвала няколко реда черна допълнителна коса (екстеншън), тъй като нямам перука, а косата ми е руса. Гримът на очите ми е в опушено черно, веждите също са черни, устните са микс от черно и лилаво. Като допълнение биха могли да се сложат чифт изкуствени зъби и малко изкуствена кръв, за да бъде визията точно като на вампир. Иначе това е един готик грим. По принцип по лицето, и особено около очите, могат да се нарисуват и малки венички, които сякаш да прозират под тънката, бледа кожа. За лицето може да се използва много светъл фон дьо тен или дори коректор, за да се постигне ефекта. Ружа, който се поставя за контуриране е добре да е отново в тъмната гама - тъмно лилаво или бордо, в унисон с грима на очите. 



5. Gender makeup transformation

    Това е така да се каже грим за "смяна на пола". Ще ми е трудно да обясня как точно се прави такъв грим, вариантите са страшно много. Най-важното е какъв ефект се търси. Може да се използва нечия снимка за основа и до някаква степен да се "копират" чертите на лицето му или пък просто да се следват собствените черти като се съчетаят с характерните за мъжете - брада, мустаци, по-гъсти вежди, по-тънки устни, може би носът да се очертае така, че да изглежда леко крив, очите също са много важни - не трябва да изглеждат "изписани", което е типично за грима при жените, точно обратното трябва да изглеждат естествени, но и различни, и все пак гримирани - окото се очертава с черен молив, но отдолу, под линията на миглите и отгоре, но ъгълчето да сочи надолу, а не характерното за очната линия рисуване на "котешко око". Идеята е очите да изглеждат леко "паднали" надолу, може да се добави и малко спирала. Взависимост от избора на визия може да се нарисуват и бръчки. Нужна е и перука или съответното оформяне на косата така, че да изглежда по-малко и по-къса. За смяна на цвета може да се използва съответния спрей за коса. Използват се кафяви, матови сенки, които да изглеждат максимално естествено, като цвета се подсилва с по-тъмен на местата, където искате да придадете повече дълбочина.
В общи линии това е което се сещам за момента като обяснение на този грим :)



6.  Celebrity makeup - Marilyn Monroe

    Един класически грим - гримът на Мерилин Монро. В оригиналния си вариант той представлява бели сенки в основата на клепача, кафяви в сгъвката и тънка очна линия. Като допълнение е червеното червило и фалшивата бенка от лявата страна на устните :) Разбира се за пълна трансформация трябва къса руса перука - за тъмнокосите, или накъдряне с маша и няколко фиби - за блондинките + бяла рокля :)



Успех на всички :)